Bitcoin (BTC) på Financial Times framsida

Den nuvarande Bitcoin-prisrallyt fortsätter att tjäna förstasidesintresse från vanliga medier.

Bitcoin (BTC) på Financial Times framsida

Världens främsta kryptovaluta, Bitcoin, har varit i rampljuset av alla rätt skäl på senare tid.
Bitcoin (BTC) har under de senaste månaderna spelat in en massiv prisuppgång och sporrat den långt över sitt tidigare ATH-pris. Krypten den 3 januari 2021 firades 12 år sedan dess ikoniska tillväxtblock. Intressant nog uppnådde Bitcoin en ny ATH på 34 800 $ samma dag.

Den Financial Times , en internationellt uppmärksammad affärstidning, dessutom innehöll kungen Crypto på sin förstasida. Funktionen handlade huvudsakligen om Bitcoins stigning till $ 30.000. Speciellt har BTC: s nuvarande prisrally varit centrum för attraktion på senare tid.

Mer hållbar prishöjning

Under 2017, under BTC: s första anmärkningsvärda bull run, avvisade många analytiker prisrallyt som en bubbla. Sådana röster sa att tjurkörningen 2017 inte var hållbar. Detsamma kan inte sägas om det nuvarande BTC-prisrallyet. Vanliga medier, som till stor del har varit i framkant för att kritisera kryptorummet, har svårt att förbli skeptiska. BTC: s nuvarande prisrally som presenteras på Financial Times förstasida är också en tydlig indikation på detta.

Enligt rapporter förväntas Bitcoins prisrally fortsätta. Joseph Young påpekar att detta beror på att fler människor köper in i krypton och ingen säljer.

FOMO (Fear of Missing out) är också enormt hos småskaliga köpare och detaljhandelsinvesterare.

Institutionella investerare i framkant av BTC-prisrally

PwC: s globala kryptoledare Henri Arslanian kastar mer ljus över orsaken till BTC: s nuvarande prisrally. Intressant är att BTC-prisrallyt tillskrivs det ökade intresset hos institutionella köpare. Bland dessa finns sådana som MicroStrategy , MassMutual och Square , som har flyttat en stor del av sina medel till Bitcoin. Dessutom ökade kryptopriset av godkännandet från flera Wall Street-giganter som Paul Tudor Jones och Stanley Druckenmiller . Enligt Arslanian har det nuvarande BTC-priset inte visat något tecken på att sakta ner.

Första sidan av Financial Times täckte flera viktiga detaljer om krypton och dess ikoniska stigning till $ 30.000.

Det plötsliga intresset för vanliga medier för kryptorummet är ganska förvånande. I november förra året hävdade Financial Times att „Bitcoin inte hade något grundläggande värde, och dess rally var enbart driven av spekulanter.“ Deras senaste artikel verkar dock ha en annan åsikt.

Altcoin Buzz publicerade nyligen en fördjupad artikel om vem som har hur mycket Bitcoin (BTC)?