Bitcoin (BTC) Price Analysis-Are Bulls Ready to Conquer $9.500 na een Bounce off $9.150?

Hoewel de markt voor cryptokronen zich in de groene zone bevindt, geldt de groei niet voor alle munten in de top 10 van de lijst. Belangrijk is dat Bitcoin Cash (BCH) de afgelopen dag 0,13% heeft verloren.
Wat de stemming van de institutionele spelers betreft, hebben ze volgens het meest recente rapport van 7 juli steeds meer long posities ingenomen.
De relevante Bitcoin-data stapelen zich op deze manier op:
Naam: Bitcoin
Ticker: BTC
Market Cap: 171.255.794.423 dollar.
Prijs: 9.291,35 dollar
Volume (24u): $16.738.630.885
Verandering (24u): 0,60%
De gegevens zijn actueel vanaf de perstijd.

BTC/USD: Is er genoeg brandstof om $9.400 te bereiken?

Gisterenochtend gaf de prijs van Bitcoin (BTC) een lokaal minimum van $9.053 aan, maar steeg naar $9.150. Gedurende de dag herstelde het paar zich en bereikte aan het eind van de dag het gemiddelde prijsniveau, wat de groei vertraagde.
In de Aziatische sessie was het niet mogelijk om het volume van de aankopen significant te verhogen, maar de kopers waren in staat om de twee uur durende EMA55 te overwinnen en de weerstand van $9.300 te testen. In de nabije toekomst zou dit niveau van weerstand het paar in de kortetermijnconsolidatie kunnen houden. De ondergrens van dit bereik kan het niveau van de twee uur durende EMA55 zijn. Als de activiteit van de marktpartijen op een laag niveau blijft, dan zal het pair tot het einde van de week plat op de POC-indicatielijn blijven liggen.
Op de 4H-grafiek lieten kopers Bitcoin (BTC) niet opnieuw testen op het $9.000 niveau van het weekend. De voortdurende stijging gaat gepaard met een gematigd handelsvolume, wat betekent dat de belegging nog steeds groeipotentieel heeft. Daarnaast is er een bullish divergentie op de RSI-indicator die ook een positief signaal is voor kopers. Als Bitcoin (BTC) dit scenario blijft volgen, zal de lokale weerstand op $9.415 binnenkort worden bereikt.
Volgens het dagelijkse tijdsbestek zou de voortdurende groei kunnen duren tot de leidende crypto het gele bereik van $9.450-$9.550 bereikt, omdat er niet genoeg volume is voor een verdere stijging. Bovendien is er een grote concentratie van liquiditeit in dat gebied. Daarom is zijwaartse handel de meest waarschijnlijke optie voor de huidige week.
Bitcoin handelt tegen $9.304 in de perstijd.