Markedsanalyse af Bitcoin og krypto i 2020 i sidste uge

På traditionelle markeder forblev S&P 500 stabil hele ugen og sluttede på 3.722. I Europa steg STOXX 600 marginalt og afsluttede ugen den 395.

Og her i Storbritannien var det en anden historie med igangværende Brexit-forhandlinger og usikkerheden omkring No Deal, der sendte jitters gennem FTSE All-Share; det sluttede ugen 3.685.

På kryptomarkeder var der lidt mere bevægelse. Bitcoin fløj til en heltidshøjde på $ 23.586. Nogle altcoins oplevede også positiv bevægelse, hvor Ethereum ramte en 7-dages højde på $ 673, og Litecoin forblev solidt over $ 100-niveauet.

Simon Peters, analytiker, eToro: Bitcoin sprænger gennem mange barrierer

Jeg har tidligere nævnt, at jeg kunne se os bryde $ 20.000 inden årets udgang. Det er nu sket, og på ganske ekstraordinær måde flyver bitcoin gennem $ 20.000, $ 22.000 og derefter $ 23.000 på bare 24 timer. Vi svæver nu rundt på $ 24.000 niveau efter en yderligere prisbevægelse i weekenden.

På trods af et stort antal salgsordrer på udvekslingsordrebøger på $ 20.000 niveau fløj bitcoin stadig igennem det, der tidligere var en betydelig modstandsbarriere. Jeg ville ikke have været overrasket, hvis prisen havde hængt omkring $ 20.000 i længere tid, men den bullish tendens var klart snebold. Bitcoin stoppede ikke engang med at sige hej til $ 20.000, da det gik direkte til $ 23.000.

Vi så en rekord handelsdag på eToro sidste torsdag med hensyn til antallet af personer, der har bitcoin, som nu er steget 30% fra starten af ​​året. Også torsdag var der for første gang på 5 dage flere positioner åbnet end lukkede, hvilket indikerer, at markedssentimentet nu bliver mere bullish end i starten af ​​ugen.

Nu har vi sat en ny heltidshøjde, vi er i prisopdagelsestilstand, der ved, hvor langt prisen stadig kan gå inden årets afslutning. Med det sagt og i betragtning af den prisstigning, vi oplevede i sidste uge, kunne en konsolideringsperiode være gavnlig for bitcoinprisen, så tingene kunne stabilisere sig og køle ned, før en anden potentiel prisbevægelse var højere.

David Derhy, analytiker, eToro: Vågner op til tokenisering

Sidste uge meddelte det digitale aktivfirma Sygnum, at det vil tilbyde sine egne aktier i et tokeniseret format, der tegnes på en distribueret hovedbog. Vi har tidligere nævnt fordelingen af ​​aktier i dette format, og jeg mener, at tokenisering er et af de næste skridt mod en virkelig digital verden.

Et øjeblikkeligt indløseligt og stærkt flydende token har helt klart fordele i forhold til et traditionelt ‚papir‘ lager. Det ville fungere lige så godt for en lille virksomhed med en lavere markedsværdi som for en større med en enorm markedsværdi, som på traditionelle markeder ikke ville se et sammenligneligt niveau af likviditet.

Vi er stadig i de tidlige stadier af denne teknologi, og så er vanskeligheden nu forbindelsen mellem mæglere og tegnebøger. Plus, der er stadig spørgsmålet om, at regulering endnu ikke har fanget begrebet tokenisering, selvom det er på forskellige regulators radarer. Andrew Bailey hos Bank of England diskuterede i september emnet tokenisering og stabile mønter.

Simon Peters, analytiker, eToro: Stimulus hjælper med at stimulere bitcoin-vækst

USA og republikanerne godkendte endelig sin stimulusregning på $ 900 mia på fredag, hvor hver borger skulle modtage $ 600 samt støtte til små virksomheder. Da Den Europæiske Centralbank også godkendte en ny runde af foranstaltninger til støtte for sine medlemmer gennem Covid-19-pandemien, har ’stimulus‘ været det slagord, centralbankfolk har i år, uanset om de kan lide det eller ej.

Fortsatte indsprøjtninger af kapital i den globale økonomi har også bidraget til at stimulere bitcoin-prisen, som har fungeret godt på bagsiden af ​​denne centralbankstøtte. Virksomheder og investorer i alle størrelser ser på bitcoin på grund af dets meget berømte inflationære hækegenskaber. Og selvom vi muligvis ikke ser en faktisk inflation stige rundt om i verden (det ser ud til at forblive stagnerende), er investorer ikke villige til at tage denne risiko.

Julemanden efterlader en BTC hele tiden højt under juletræet

Da dette er det sidste nyhedsbrev i 2020, vil vi gerne tage et øjeblik på at ønske alle en god og sikker feriesæson. Det har været et kofangerår især for bitcoin og ethereum, og vi forventer endnu mere i de næste tolv måneder. Vi ses i 2021.